Renders op maat

Onze bedrijfsnaam is niet voor niets Rendersopmaat.nl. Wij bieden namelijk verschillende rendering opties op maat aan, zoals interieur- en architectuur visualisaties. Hiermee kun je toekomstige gebouwen en interieurs goed in kaart brengen. Voor ons is rendering een veelgebruikte term, maar voor velen is dit nog onbekend terrein. In deze blog leggen wij daarom uit wat renders zijn en hoe het proces van rendering wordt uitgevoerd.

Wat is een render?

Een render is de digitale afbeelding van een driedimensionaal model. Dit driedimensionale model is in dit geval jouw woonkamer of architectonisch ontwerp. De render bevat bijvoorbeeld informatie over de belichting, schaduwen en geometrie van het ontwerp. Wij maken deze renders met behulp van moderne software en nieuwe technieken. Renderen wordt bijvoorbeeld gebruikt bij games, films, het ontwerpen van prototypes, en natuurlijk bij interieur en architectuur visualisaties.

Interieur en exterieur rendering

Om deze termen te verduidelijken, leggen wij ze hier in het kort uit. Interieur rendering gaat over de binnenkant van een huis of gebouw. Exterieur rendering gaat daarentegen over de buitenkant van een gebouw. Wat betreft interieur rendering bieden wij interieur renders aan, ook wel interieur visualisaties genoemd. Dit zijn 3D renders van een interieur ontwerp. Vooral voor binnenhuisarchitecten is het gebruik van zulke renders een veel voorkomend middel om effectief te communiceren naar de klant. Het is namelijk een lastige taak om ideeën over het toekomstige interieur verbaal over te brengen. Sterke visualisaties kunnen hier enorm bij helpen en miscommunicatie terugdringen. Wat betreft exterieur rendering bieden wij architectuur visualisaties aan om jouw concept te visualiseren voordat het gebouwd wordt. Rendering biedt mogelijkheden om eventuele architectonische problemen op te lossen, om de communicatie te verbeteren, en om het ontwerp snel aan te passen.

Renders gebruiken voor een (ver-)bouwproject

We hebben het al even kort gehad over interieur- en exterieur visualisaties. Deze beide manieren van rendering kunnen ingezet worden voor jouw toekomstige (ver-)bouwproject. Wil je jouw toekomstige woonkamer levensecht voor je zien? Geen verkeerde verwachtingen meer van een verbouwing? Renders kunnen heel gunstig zijn voor het visualiseren van toekomstige (ver-)bouwprojecten. Bij het renoveren en verbouwen van woningen en gebouwen kunnen de kosten snel oplopen. Gelukkig kunnen onze renders de kosten bij een verbouwing of renovatie aanzienlijk verminderen. Met rendering software kunnen wij namelijk jouw hele huis transformeren zonder dat daadwerkelijk te doen. Heb je bijvoorbeeld een plan voor jouw aanstaande woonkamer, maar je bent nog niet helemaal overtuigd? Laat een render ontwikkelen! Aan de hand hiervan kun je heel gemakkelijk bepalen of jouw styling ideeën de investering waard zijn. Hier even kort de voordelen van rendering op een rij:

 • Ontwerp verschillende renders van het huis

  Of je nu je een render wilt van jouw keuken, slaapkamer of woonkamer wilt, door middel van interieur visualisatie is dit allemaal mogelijk! Met renders kun je gemakkelijk verschillende ruimten van het huis in kaart brengen. Renders kunnen jou helpen de verschillende ruimtes naar smaak te veranderen en in te delen.
 • Fotorealistisch en esthetisch

  Wil je verschillende texturen en kleuren uitproberen? Met rendering kan dat heel gemakkelijk gerealiseerd worden. Met onze geavanceerde software kunnen wij heel nauwkeurig textuur aanbrengen. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld nadenkt over behang met een specifieke textuur of kleur, of niet kan kiezen tussen verschillende tapijten.
 • Bespaar kosten met renders

  Goede renders van jouw (ver-)bouwproject gaan veel kosten besparen omdat je een duidelijk beeld hebt van het eindresultaat. Dit geld kun je weer besteden aan andere belangrijke aspecten van de verbouwing.
 • Duidelijke communicatie

  Een render van jouw aankomende (ver-)bouwproject is niet alleen heel leuk, maar ook heel handig voor de architect en de aannemer. Voorkom miscommunicatie en verkeerde verwachtingen door middel van rendering.

Renders op maat voor iedereen

Of je nu particulier, (binnenhuis)architect, makelaar, of vastgoedontwikkelaar bent, een rendering is gunstig voor iedereen. Ben je een binnenhuisarchitect en wil je meer klanten binnenslepen? Of ben je een particulier en wil jij het eindresultaat van jouw verbouwing zien? Wij verzorgen renders op maat. Wij bieden onze diensten aan uiteenlopende opdrachtgevers en weten precies wat jij nodig hebt. Om een beter beeld van onze projecten te krijgen, kun je via de website ons portfolio bekijken. Hier kun je zien hoe wij verschillende woningen, winkels en kantoren hebben getransformeerd.

deel

Gerelateerde blogs

Architectuur visualisaties ontwikkeling in Utrecht
Architectuur visualisaties voor jouw gebouw

Architectuur visualisaties bieden architecten, investeerders en ontwikkelaars een levensecht beeld van projecten vóór de bouw begint. Deze techniek maakt het mogelijk om mogelijke problemen in een vroeg stadium te identificeren en te corrigeren. Dit zorgt voor een efficiëntere bouwproces en bespaart tijd, geld en moeite. 3D-renders spelen een cruciale rol bij de presentatie van het concept, vooral bij complexe structuren.

Lees meer
3D visualisaties eetkamer
3D visualisaties gebruiken bij een verbouwing?

De renovatie en verbouwing van jouw woning kan enorme kosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn er tal van innovatieve technologieën op de markt die ons kunnen helpen de totale kosten te verlagen. 3D visualisaties zijn fantastisch om te helpen bij het verminderen van de totale kosten bij een verbouwing. Eenvoudige renovatie is mogelijk door het verbeelden van veranderingen op een bestaand plan in een 3D model.

Lees meer