FAQ

Waar ben je naar opzoek?

Vind antwoorden en oplossingen voor jouw vragen. Kan je geen antwoord vinden, neem contact met ons op en we helpen je graag verder.

Top tien FAQs

Vind hier antwoorden op de meest gestelde vragen.

Waarvoor kan ik bij Rendersopmaat.nl terecht?

Wij helpen jou met interieurontwerp en 3D visualisaties voor jouw woning. 

Voor interieuradvies helpen wij particulieren en organisaties inzicht krijgen in jouw woon- werkplek door:

  • Interieur Design, een ontwerp maken van jouw specifieke behoeftes.
  • Interieur Advies, het helpen en adviseren bij het waarmaken van jouw ideeën.  

Bij 3D visualisaties helpen wij de elementen, materialen en kleuren van jouw woning of kantoor om te zetten in een realistisch beeld:

  • Interieur Visualisaties: 3D renderings die op maat gemaakt worden voor interieur design.
  • Architectuur Visualisaties: 3D impressies van een toekomstig architectonisch ontwerp.
  • Virtual Staging: digitaal stagen van jouw woning foto’s.
Verzorgen jullie ook volledige woninginrichting?

Als interieur adviseurs verzorgen wij ook de gehele inrichting van een ruimte. Wij verzorgen de volledige indeling inclusief lichtplan, inrichting en styling. Wil je een gehele woning inrichting verzorgd hebben? Neem contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden voor maatwerk!

Wat kost een interieuradvies?

Adviesprijzen kunnen verschillen, een intake bij jouw thuis is vanaf €150,- ex btw. Een 3D-keuken of 3D-badkamer ontwerp zijn al beschikbaar vanaf €350,- ex btw. Een volledige interieuradvies hangt af van de grootte van de woning, maar in de meeste gevallen ligt dit rond de €1250,- ex btw.

Wat is 3D modelleren?

In 3D computer graphics, is 3D modelleren het proces van het creëren van 3D geometrie van objecten (hetzij levenloos of levend) voor jouw project door het deskundig gebruik van efficiënte software, zoals ArchiCAD of AutoCAD. Een woning wordt dan een 3D model genoemd. Deze modellen kunnen worden weergegeven als een tweedimensionale afbeelding, d.w.z. een 2D afbeelding, door middel van een proces dat 3D rendering wordt genoemd.

Wat hebben jullie nodig om een visualisatie/render te laten maken?

Voor het maken van een visualisatie hebben wij een digitaal bestand nodig, het liefst een SketchUp (.SKP) bestand. Foto’s van de bestaande situatie zijn ook altijd handig om mee te sturen. Heb je daarnaast online ook al inspiratie opgedaan, zoals via Pinterest, dan is het handig dat je dat ook alvast stuurt.

We hebben al jouw plattegronden en aanzichten nodig in CAD (DWG/DXF) formaat. We kunnen ook PDF, JPEG of een schets accepteren. Stuur ons een e-mail en we zullen jouw bestanden bekijken.

Als je een 3D bestand hebt, stuur dat dan ook naar ons. Wij accepteren: Revit, 3DS Max, Cinema4D en Sketchup. Als u ArchiCAD gebruikt zullen wij jou stappen geven om naar SketchUp te exporteren.

Hoelang duurt het voordat een visualisatie klaar is?

Zodra wel al jouw gegevens hebben, wordt door ons even gekeken of er nog vragen zijn. Als die er niet zijn, dan duurt het meestal een week voordat de eerste versie wordt opgeleverd. Neem je meerdere visualisaties af en van meerdere kamers, dan houden wij vaak 2 weken aan voor de eerste versies.

Wie maken allemaal gebruik van jullie visualisaties?

Onze visualisaties zijn natuurlijk voor iedereen bedoeld. Wij hebben alle soorten opdrachtgevers in ons bestand, van particulieren, ontwikkelaars, beleggers, makerlaars, maar ook architecten, keukenbedrijven, interieur design studios en andere visualisatiebureaus.

Waarvoor worden 3D visualisaties gebruikt?

3D Visualisaties bieden transparantie aan klanten en  kijkers. De beelden zijn klaar vóór de daadwerkelijke bouw op de bouwplaats. Het is dus een grote hulp wanneer er grote of kleine veranderingen zijn. Zonder 3D visualisaties kunnen zelfs een kleine veranderingen al een groot verschil maken op de bouwplaats. Als je gebruik maakt van 3D visualisaties dan kan je aanpassingen veel makkelijker doorvoeren, zonder al te veel kosten.

Hoe geef ik aanpassingen door?

Zodra de eerste preview renders klaar zijn ontvangt u van ons een link om jouw project visualisaties in te kunnen zien en tevens opmerkingen toe te voegen. Hierbij zit een handige feedback tool. Zodra deze feedback van u is ontvangen gaan wij deze verwerken en implementeren in de revisieronde.

Als er iets niet goed is kan ik dan nog iets aanpassen?

Toch niet helemaal wat je in gedachten had, bij ons krijg je altijd een revisieronde. Hierin kun je je aanpassingen doorsturen en zullen wij op basis van jouw feedback weer aan de slag gaan.