3D visualisatie: laat je woning stralen

Als makelaar of vastgoedondernemer wil je niets liever dat potentiële kopers zich zo goed mogelijk kunnen inleven in de woning of het project. Of ben je particulier en wil je alvast een gezellige hoek creëren voor het drinken van een wijntje? Een 3D visualisatie biedt in beide gevallen een optimale inleving van zowel de buitenkant van de woning als ook van verschillende ruimtes in de woning. Maar wat is een interieur impressie precies en waarom zou je deze techniek toepassen op je volgende project of woning?

Wat is een 3D artist impression?

Een 3D artist impression is een met software gegenereerde fotorealistische afbeelding die het mogelijk maakt een woning volledig digitaal in te richten. Zoals het woord 3D al aangeeft, zijn de afbeeldingen bedoeld om ruimtelijkheid weer te geven. Neem bijvoorbeeld de woonkamer, met een 3D impressie van je woning kun je precies bepalen hoe deze eruit komt te zien. Maar ook de buitenkant van een woning of complete projecten kunnen door middel van een 3D artist impression fotorealistisch worden weergegeven.  

Interieur impressies voor vastgoedontwikkelaars en makelaars

Voor een snellere verkoop van een woning kan er een 3D impressie worden ingezet. Ben jij een makelaar of vastgoedontwikkelaar? Lees dan even verder. Wij kunnen een leegstaand pand of huis digitaal inrichten, waardoor de potentiële kopers enthousiast worden van het eindresultaat en overgaan tot koop. Ook kunnen wij verschillende leefruimten restylen en er een moderne of juist historische woning van maken. Zo kunnen de potentiële kopers de woning alvast zien, aangepast aan hun specifieke wensen. 

Ga je aan een (ver)bouwproject beginnen? Probeer een 3D visualisatie van je woning!

Wil je je toekomstige slaapkamer alvast voor je zien? Wil je alvast zien hoe het nieuwe behang straks perfect tot zijn recht komt door de specifieke lichtinval? En praktisch gezien: wil je geen verkeerde verwachtingen meer van een verbouwing en zo min mogelijk miscommunicaties? Met een 3D impressie van je woning voorkom je dat de verbouwing straks uitloopt op een hoofdpijndossier. Bovendien zal de communicatie veel soepeler verlopen en is het uiteindelijke ontwerp ook nog tijdens de bouw of verbouw aan te passen.

Alles wat je moet weten over een interieur impressie

De techniek van 3D visualisatie heeft een rijke geschiedenis. Je zou het niet denken, maar het vakgebied van 3D impressie bestaat al langer dan een halve eeuw. In 1963 vond Ivan Sutherland de Sketchpad uit, wat de grondlegger van CAD (computer aided design) vormde. Of in andere woorden, Sutherland is de uitvinder van het eerste 3D ontwerp programma. Sindsdien is de populariteit in 3D interieurontwerp sterk toegenomen en blijft het zich ontwikkelen. Dit komt door de vele voordelen van een 3D impressie. Geen moeilijkheden en tijdverspilling meer met 2D schetsen, want tegenwoordig kunnen 3D artiesten binnen enkele dagen een heel huis voorzien van interieur impressies. Deze interieur impressies zijn tot op de haar nauwkeurig en in een paar klikken aan te passen. 

3D Visualisatie: steeds geliefder onder ontwerpers

Een 3D impressie voor woningen en kantoren neemt in populariteit toe omdat het vele voordelen met zich mee brengt. Aan de ene kant helpt het om jou in het ontwerpproces te betrekken en een duidelijk eindresultaat te laten zien. Ook helpt een 3D impressie tijd en geld te besparen, wat gunstig is voor wanneer je met een beperkt budget moet werken of gebrek aan tijd hebt. Daarnaast zijn de technologieën die voor een 3D impressie gebruikt worden revolutionair en uniek in het veld. Snelle animaties worden ontwikkeld die al in het vroege stadium aan jou getoond worden. Dit is gunstig voor het delen van ideeën om het project tot een succes te maken.

3D impressie uitbesteden aan Rendersopmaat.nl

Bij Rendersopmaat.nl beschikken wij over geavanceerde apparatuur, software en kundig personeel om jouw 3D interieur impressies te verwezenlijken. Wij zijn van mening dat een interieur impressie de sleutel is tot het ontdekken van de potentie van een woning. Onze vakkundige 3D ontwerpers helpen jouw project of woning alvast te laten stralen, voordat deze daadwerkelijk gebouwd is. 

Als eerste verzamelen we alle tekeningen en nemen jouw wensen goed onder de loep. Vervolgens zorgen wij ervoor dat het 3D model in rap tempo af is. De volgende fase draait volledig om het moodboard – een belangrijke stap om sfeer aan te brengen. Om een optimaal eindresultaat te kunnen aanbieden, sturen wij in de loop van het proces alvast een preview om te kijken of we de goede kant op gaan. Als laatste zullen we visualisaties nogmaals aanpassen waar nodig in de revisie ronde. Wil je dit proces met ons aangaan en kwalitatieve 3D impressies ontvangen? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvende prijsopgave.

deel

Gerelateerde blogs

Architectuur visualisaties ontwikkeling in Utrecht
Architectuur visualisaties voor jouw gebouw

Architectuur visualisaties bieden architecten, investeerders en ontwikkelaars een levensecht beeld van projecten vóór de bouw begint. Deze techniek maakt het mogelijk om mogelijke problemen in een vroeg stadium te identificeren en te corrigeren. Dit zorgt voor een efficiëntere bouwproces en bespaart tijd, geld en moeite. 3D-renders spelen een cruciale rol bij de presentatie van het concept, vooral bij complexe structuren.

Lees meer
3D visualisaties eetkamer
3D visualisaties gebruiken bij een verbouwing?

De renovatie en verbouwing van jouw woning kan enorme kosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn er tal van innovatieve technologieën op de markt die ons kunnen helpen de totale kosten te verlagen. 3D visualisaties zijn fantastisch om te helpen bij het verminderen van de totale kosten bij een verbouwing. Eenvoudige renovatie is mogelijk door het verbeelden van veranderingen op een bestaand plan in een 3D model.

Lees meer