Waarom zijn 3D renders beter dan foto’s?

Als je een ontwikkelaar, huiseigenaar of projectmanager bent, wilt je vorm geven aan uw nieuwbouwproject, hoogbouwproject of herinrichting van jouw project. Je kunt de hulp inroepen van 3D renders. 3D renders zijn een betere optie dan fotografie, omdat het talloze mogelijkheden biedt met unieke en gevarieerde voordelen. 3D Modellen zijn krachtiger dan fotografie. In een 3D rendering kan je alles naar wens maken, je kunt gemakkelijk ongewenste objecten uit de post-productie verwijderen. Maar fotografie legt de minieme dingen van het project vast en als u ongewenste objecten wilt verwijderen, moet u dat doen door de fotografie te retoucheren.

Bij fotografie kan je niets meer veranderen nadat de fotografie is voltooid, maar bij 3D renders krijg je de mogelijkheid om hoeken te veranderen of kan je retoucheren waar dat nodig is. Fotografie kan gemakkelijk authentieke versies van de ruimte vastleggen, kan meerdere seizoensgebonden weer, schemer beelden of nachtbeelden vastleggen. Fotoshoots moeten op een bepaald moment plaatsvinden. Maar met artist impressions kunnen wij jouw 3D renders gemakkelijk en snel voltooien wanneer het jou uitkomt.

3D renderings zijn één van de krachtigste instrumenten voor vastgoed marketing. Wanneer jouw project zich in een ontwikkelingsstadium bevindt, kunt u de ruimte van jouw project niet laten zien. In dergelijke gevallen kunnen 3D renderings jou helpen. Toekomstige klanten kunnen vooraf ideeën opdoen over het project tot aan de voltooiing ervan. Je kunt de voor verhuur en boekingen van nieuwe klanten verhogen en 3D renders gebruiken als een basis marketing inspanning.

3D Renders zorgen ervoor dat jij jouw product in elke setting kan laten zien

Je kunt een verschil maken met jouw producten wanneer je product rendering gebruikt in om beelden te creëren net als in fotografie. Deze kunnen zo vertoont worden in een reclame of gebruikt worden voor jouw marketing campagne. Je kunt de 3D renders gebruiken om jouw klanten het product vanuit verschillende hoeken te laten zien. Product visualisaties worden gemaakt met behulp van visuele software die het marketeers mogelijk maakt zich hun ideeën voor te stellen voordat ze het project daadwerkelijk bouwen.

Er zijn verschillende redenen voor het gebruik van product renderings. De belangrijkste is om het idee van de eindproducten te ontwikkelen.  Het is niet zo dat de ingenieurs het werk afmaken, de technici en 3D artiesten zijn ook betrokken bij dit onderdeel. Zij kunnen gemakkelijk de onderdelen in verschillende stadia van uw producten ontwikkelen om een esthetisch ontwerp van het eindproduct te geven.

Je kunt de technische elementen van de ontwerpen van jouw project veranderen als je een bepaalde visualisatie in jouw hoofd hebt. Daarom nemen 3D renders minder tijd in beslag om de projecten te voltooien. De ontwerpers tonen hun product concepten en ideeën door middel van schetsen. Het helpt om een sterke communicatie op te bouwen tussen de klanten en de ontwerpers.

Bij product rendering moet je werken aan fysieke prototypes om het project een fotorealistisch uiterlijk te geven door fotografie. Bij 3D renders zijn eenvoudige tekeningen en CAD formaten alleen nodig. Daarna wordt digitaal de verlichting, textuur en materialen toegepast om het een echte look te geven. 2D beelden zien er zeker goed uit, maar 3D renders creëren meer leven en aantrekkingskracht voor de klanten alsof ze het in het echt ervaren.

Architectuur visualisaties kan leven geven aan elke toepassing

Exterieur rendering is een methode voor het maken van twee- of driedimensionale beelden van een aanbevolen architectonisch ontwerp. Het belangrijkste doel van architectuur rendering is om klanten ervaringen van het gebouw of de ruimte te bieden voordat ze daadwerkelijk worden gebouwd. Rendering software biedt de meest geavanceerde ontwerpen van een gebouw aan de klanten die in de toekomst zullen worden gebouwd. Architectuur rendering kan de ideeën van een ontwerper nauwkeuriger ontwikkelen.

Architectuur visualisaties kunnen de problemen snel identificeren in de vorderende stadia om de kosten te drukken. Tevens kunnen deze 3D visualisaties de ideeën van de ontwerpen communiceren met de klanten en partners.

Bij de weergave van de buitenkant moet rekening worden gehouden met factoren als schaduwwerking, reflectie en licht. Deze factoren zijn essentieel voor het beoordelen van de relatie tussen de mensen en de omgeving van het gebouw. Verschillende soorten bedrijven presenteren 3D renders van projecten om een levendig beeld te tonen dat een beter begrip van de projecten of landschappen en de omliggende gebouwen begeleidt. Het geeft ook een volledig visueel beeld van een project.

3D Renders, hyperrealistisch en in staat om elk ontwerp proportioneel te tonen

De laatste jaren is er veel vraag naar 3D rendering en modellering. Je hebt misschien gemerkt dat de mogelijkheden voor postproductie evenzeer toenemen. Maar soms kan een rendering geen echt of proportioneel beeld opleveren doordat de juiste setting niet wordt nagebootst. De 3D artiest gebruikt 3D modellering om een catalogus te maken aan objecten voor de 3D render. Hij kan dan patronen introduceren, kleuren verwisselen of de beelden op hyperrealistische wijze herschikken. Zo komen de beelden van uw project bij de klanten over als de echte beelden.

Het is de verdienste van de 3D artiest die u een hyperrealistisch beeld kan leveren door middel van computer hardware en software. De 3D artiest is afhankelijk van beelden om conceptuele informatie aan de klanten te verstrekken. In de architectuur spelen visualisaties een grote rol om een algemene perceptie over het project en zijn omgeving over te brengen aan de klanten. Hyperrealistische weergaven omvatten stijlen, technische reeksen, instrumenten en media, esthetische digitale methoden, schilderijen, schetsen. Sommige architecten zijn volledig afhankelijk van digitale hulpmiddelen, terwijl anderen de onbeperkte vorm van beelden volgen. je kunt dus gebruik maken van het voordeel van hyperrealisme voor jouw projecten door gebruik van onze 3D renders.

deel

Gerelateerde blogs

Architectuur visualisaties ontwikkeling in Utrecht
Architectuur visualisaties voor jouw gebouw

Architectuur visualisaties bieden architecten, investeerders en ontwikkelaars een levensecht beeld van projecten vóór de bouw begint. Deze techniek maakt het mogelijk om mogelijke problemen in een vroeg stadium te identificeren en te corrigeren. Dit zorgt voor een efficiëntere bouwproces en bespaart tijd, geld en moeite. 3D-renders spelen een cruciale rol bij de presentatie van het concept, vooral bij complexe structuren.

Lees meer
3D visualisaties eetkamer
3D visualisaties gebruiken bij een verbouwing?

De renovatie en verbouwing van jouw woning kan enorme kosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn er tal van innovatieve technologieën op de markt die ons kunnen helpen de totale kosten te verlagen. 3D visualisaties zijn fantastisch om te helpen bij het verminderen van de totale kosten bij een verbouwing. Eenvoudige renovatie is mogelijk door het verbeelden van veranderingen op een bestaand plan in een 3D model.

Lees meer