Transformatie Garage | Haarlem Slachthuisbuurt

Transformatie Garage | Haarlem Slachthuisbuurt

Garage Transformatie Haarlem

Date
17/11/2021
Client
M. Meijerink

3D Tranformatie Garage in Haarlem

Voor dit project in Haarlem hebben wij een bestaande garage mogen transformeren naar een ruime 2-slaapkamer woning. In de Slachthuisbuurt, waar meer dan de helft van de woningen voor de Tweede Wereldoorlog gebouwd zijn, staat deze prachtige begane grond woning. Nadat we langs waren geweest en alles hadden opgemeten, hadden we de eerste 2D technische tekeningen opgeleverd. Doordat we rekening moesten houden met de standleiding hebben we wat aanpassingen aangebracht aan de tekeningen van de initiële architect. Deze tekeningen waren niet optimaal, dus hebben wij deze opnieuw gemaakt.

De opdrachtgever wou zoveel mogelijk licht behouden. Hierdoor hebben wij in de 3D renders gelijk gekozen voor een frontportaal met een tussen portaal met schuifdeuren. Deze keuze is gemaakt om zo veel mogelijk ruimte te behouden en licht naar binnen te krijgen, maar tegelijkertijd wel een plek hebben waar je jas op kan hangen voordat je de woning betreedt. Helemaal als het winter is of als het regent, wil je niet direct je woning betreden. Door te kiezen voor een portaal met veel glas, creëer je een tussenruimte die niet veel licht opeist.

Dankzij de schuifdeuren voorkom je tevens ruimte verlies, de draairichting van een deur kan als snel een ruimte negatief beïnvloeden. Tijdens het creëren van het 3D ontwerp hebben we rekening gehouden met de looplijnen door de woning, zo is de woonkamer als eerst geplaatst en daarachter de keuken en de eetkamer. Hier was iets meer breedte en dus meer ruimte om twee ruimtes samen te voegen. De eetkamer staat direct tegenover de keuken. Door te kiezen voor een ronde tafel, heb je ten eerste meer zitplek op een kleiner oppervlak. Ten tweede, zorg je ervoor dat de kamer niet klein aanvoelt.

Benieuwd wat wij voor jouw
kunnen betekenen?